Convocatòria Assemblea General 2019

Us convoquem el proper dimarts 18 de juny de 2019 a l’Assemblea General Ordinària de la Unió de Cooperadors de Mataró a l’edifici del Cafè de Mar a les 19:00 hores en primera convocatòria i a les 19:30 en segona convocatòria, amb el següent,

Ordre del dia:
1. Salutació de la Presidenta
2. Lectura i aprovació si s’escau de l’acta de l’assemblea anterior
3. Estat de comptes i balanç del 2018. Aprovació si s’escau
4. Presentació de la memòria social del 2018. Aprovació si s’escau.
5. Breu presentació del projecte UIA Yes We Rent/Lloguem
6. Proposta d’acord de creació de la cooperativa de lloguers en el marc del projecte Yes  We Rent / Lloguem..
7. Renovació per mandat estatuari, de la totalitat dels vuit membres del Consell Rector.
8. Torn obert de paraula
9. Lectura de l’acta de l’assemblea o designació de dos interventors per aprovar-la.

 

Article 50.5 dels estatuts de la UCM sobre la presentació de candidatures: 
Amb una antelació mínima de set dies a la celebració de l’Assemblea General, es podran presentar candidatures a les eleccions de Consellers i de President, si s’ escau, però fins el moment de la decisió es podran presentar candidats.

Presentació de candidatures per e-mail a: uniocoopmataro@gmail.com

 

Taller Pam a Pam

Mapegem l’economia social i solidària

Dijous 9 d’abril 19.30 h
Espai Culinari del Cafè de Mar (Carrer Santa Rita, 1. Mataró)

Taller a càrrec d’Ivan Miró, membre de la XES (Xarxa d’Economia Solidària) i delprojecte cooperatiu i autogestionari La ciutat invisible

Tens una cooperativa o estàs interessat/da en l’economia social i solidària?
Vols conèixer alternatives de consum responsable?

Ara ho tens més fàcil per trobar espais i projectes d’aquest tipus amb Pam a Pam, una iniciativa de la Xarxa d’Economia Solidària i SETEM, que ofereix un mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i de l’economia solidària a Catalunya.

Si coneixes alguna iniciativa Pam a Pam a prop de casa, o participes en alguna experiència interessant que vetlli per l’ecologia i per la justícia social vine a aquest taller guiat per Ivan Miró i ajuda a fer créixer aquest projecte col·laboratiu.

Organitzen: XES (Xarxa d’Economia Solidària), SETEM i Unió de Cooperadors de Mataró

cartell-9-abril-2015-pam-a-pam

Trobada Coop57 2015

La Unió de Cooperadors de Mataró i Coop57, us convidem a una jornada oberta de debat per plantejar els nous reptes i horitzons de la cooperativa de finances Coop57.

Els propers 17, 18 i 19 d’abril se celebrarà a Saragossa la 2a Trobada estatal de socis i sòcies de Coop57. Aquesta trobada pretén ser un espai de debat on compartir visions i idees per tal de definir, col·lectivament, com volem que sigui el Coop57 els pròxims anys.

Coop57 està en un moment de canvi on, els nous reptes que brinda el context sociopolític i les necessitats canviants de les entitats i persones sòcies de Coop57, li plantegen debatre i decidir col·lectivament cap a on es vol que vagi la cooperativa per tal d’enfortir-la i millorar-la.

A Barcelona, s’han celebrat debats previs a la Trobada Estatal de Saragossa (Aragó), i ara, en una segona fase es planteja celebrar una sèrie de debats descentralitzats, en diferents territoris amb nuclis importants d’entitats i persones sòcies de Coop57. Com a exemples, s’estan plantejant debats al Vallès, al Barcelonès Nord, al Baix Llobregat, a la Catalunya central i el Camp de Tarragona, i el present debat que ens ocupa, al Maresme.

Així, davant la necessitat de fer un pas endavant, des de la Unió de Cooperadors de Mataró i Coop57, us convidem a una jornada oberta, no només i per suposat, a totes les persones i entitats sòcies de Coop57, sinó també a totes aquelles persones, col·lectius populars i moviments socials de Mataró i el Maresme.

Aquesta jornada, vol servir no només com a preparació del debat de la Trobada de Saragossa, sinó també, vol ser un punt de trobada per tal de crear enllaços i així poder plantejar solucions a les possibles necessitats de tots els col·lectius i moviments socials de cara a convertir la Coop57 en un agent actiu pel canvi i la transformació social des de l’àmbit local i en clau cooperativista i d’economia social i solidària.

Aquesta jornada local, tindrà lloc el proper dijous 12 de març al Cafè de Mar de Mataró a les 19.00h.

Us hi esperem!

cartell-12-març-2015-unio-coop57

 

Jornada interna de treball Unió de Cooperadors

Jornada interna de treball
de la Unió de Cooperadors de Mataró

Dissabte 11 d’octubre | A partir de les 9.30 h (matí)

Al Cafè de Mar | Carrer de Santa Rita,1 | Mataró (el Maresme)

El plantejament d’aquesta trobada consisteix en fer un anàlisi col·lectiu sobre la organització interna i els objectius de la Unió de Cooperadors de Mataró així com traçar conjuntament un pla de treball. Es dividirà el matí en diferents blocs d’anàlisi i debat per definir entre totes com volem que sigui la UCM. Us hi esperem!

Al mig dia, un cop finalitzada la jornada es durà a terme un vermut de cloenda.

cartell-11-juny-2014-jornada-UCM

 

Reobrim el Cafè de Mar

Referenciem el cooperativisme

Reobrim el Cafè de Mar, hereu de les lluites col·lectives i símbol del cooperativisme i l’economia social de Mataró, per beure dels testimonis del nostre passat i construir conjuntament presents i futures xarxes de cooperació i solidaritat a la ciutat.

Durant dècades el Maresme i Mataró es van caracteritzar per ser un territori cooperatiu capaç no només d’acollir cooperatives sinó també de generar una xarxa de cooperació entre elles. En aquest context, la Unió de Cooperadors de Mataró (UCM) va anar guanyant protagonisme esdevenint clau en l’articulació de les activitats productives i de subministrament i convertint les cooperatives en el pal de paller de la vida educativa i cultural de la ciutat.

Ara, gairebé un segle després de l’època daurada del cooperativisme i les lluites col·lectives ens trobem en un moment en que el capitalisme mostra la seva cara més agressiva. És per això que veiem més necessari que mai rescatar aquelles formes de cooperació i de relació entre les persones que ja van demostrar ser una eina imprescindible per a protegir-nos i generar espais basats en el mutualisme, el suport i la solidaritat.

La UCM inicia el 13 de juny una campanya amb actes i activitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia social que durarà fins a final de mes, coincidint amb la reobertura del que va ser l’antic Cafè dels Pescadors de Mataró, ara convertit en Espai Culinari del Cafè de Mar i de la Biblioteca Cooperativa que s’ubicarà al mateix edifici. Esperem trobar-nos-hi per construir i compartir conjuntament aquesta nova etapa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 13 de juny 19.00 h
FESTA DE REOBERTURA DEL CAFÈ DE MAR
Petita festa d’obertura de l’espai culinari del Cafè de Mar. Amb la participació de les cooperatives; L’Ariet, Musicoop, La Claraboia, La Mata, Art i joc.

Diumenge 15 de juny. 10.00 h
RUTA COOPERATIVA I VERMUT
Passeig guiat a càrrec de l’historiador mataroní Víctor Ligos pels espais més emblemàtics del cooperativisme a la ciutat. Inici i final del recorregut al Cafè de Mar.

Dimecres 18 de juny 19.00 h
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE GUANYADOR DE LA 3a BECA JOAN PEIRÓ
La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró farà públic el projecte guanyador de la 3a Beca Joan Peiró.

ACTE INAUGURAL
Amb Joan Mora, Alcalde de Mataró i president de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Anna Huertos, presidenta de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Dijous 19 de juny 19.00 h
‘LA POSTGUERRA A MATARÓ 1939-1952’
Presentació del llibre a càrrec de la seva autora Margarita Colomer
PRESENTACIÓ DE LA BIBLIOTECA DEL CAFÈ DE MAR
Presentació del projecte de Biblioteca cooperativa que s’ubicarà al Cafè de Mar.

Dissabte 21 de juny 21.00 h
SOPAR COOPERATIU
Acte obert per conèixer el teixit cooperatiu local.
Si ets una cooperativa i vols participar contacta a: info@cafedemar.coop
Reserva la teva plaça per sopar a: espaiculinari@cafedemar.coop

Dijous 26 de juny 20.00 h
TERRITORI COOPERATIU, experiències de l’economia social al Maresme
Passi del documental guanyador de la beca Joan Peiró 2011 i cinefòrum amb les seves realitzadores; Elba Mansilla i David Andreu.

Dissabte 28 de juny 18.00 h (Patí del Cafè Nou)
BERENAR COOPERATIU AL PATI DEL CAFÈ NOU
Tarda amb activitats infantils i actuació musical.

cartell-juny-2014-cafe-de-mar-xarxa